Valisi

Valisis er et matriarki ledet av dronning Elyssa. Valisere er kjent som hyggelige og varme mennesker som gjerne tar imot ommreisende. Valisere er også kjent for å være hjepsomme og oppfinnsomme. Deres nasjon er bygget på teknologi som gjennspeiles i at armbrøstet er valisis kansje vanligste våpen. Innenfor beleirings våpen finnes også mange kjente valisiske oppfinnelser som balistaen og trebucheten. Valisi er også den nasjonen du mest sannsynlig vil finne ting som klokker, kloakkanlegg og vinsjheiser. Valiserne er også kjente for stålet sitt, ikke fordi det finnes bedre stå¨l i valisi enn i andre land, men fordi valiserne vet hvordan de skal herde og bruke stålet så det blir sterker og skarpere enn det mange smeder fra andre land klarer.

Byer

Valentia

Språk

Hovedsakelig prater valisere common som de fleste andre på kontinentet. Men i gamle tider pratet valiserne Valsk nå kjent som gammel Valsk

Religion

Abadar er skytsvergen til Valisi

Historie

Valisi sies å ha blitt befolket av mennesker som savnet orden. De kom inn i landet og begynte å bygge store byer. Et stort og framgangsrikt land tok form og veksten var fenomenal. Selvfølgelig tiltrakk dette seg oppmerksomheten til barbarene i nord. Rakairene tok seg fort og hardt gjennom valisi og det ble endelig på tide med ledelse og militærvesen. Det var da Valisis første dronning oppsto, Dronning Valentia sagt å være en avatar av Abadar. Med teknologisk overlegne våpen som armbrøsten slo valiserne de rakairske plyndrerne tilbake. Og valisi vokste til å bli en sterk organisert militant stat.

Valisi

Riders of the Key Theezar